به گزارش مشرق، روند افزایشی نرخ ابتلای روزانه به عنوان اولین حلقه صعودی شدن دوباره آمارها کاملا زیرپوستی دوباره آغاز شده و آمارها نشان میدهد نرخ ابتلای روزانه ۲۴ ساعته ۵۰ درصد افزایشی شده است، اما نگرانی اصلی کارشناسان در این زمینه افزایش ابتلای کودکان در پیک ششم و اهمیت توجه به این گروه از ناقلان شیرین زبان است.
به گفته کارشناسان و براساس تحقیقات انجام شده در سازمان بهداشت جهانی ابتلای کودکان در پیک ششم امیکرونی تا ۸۰درصد نسبت به پیک قبلی افزایش پیدا کرده است؛ این درحالی است که در سال ۲۰۲۱ ابتلا به کووید یکی از ۱۰ علت اصلی مرگ و میر اطفال بوده است؛ در ایران هم افزایش میزان بستری و درگیری اطفال نسبت به پیکهای قبلی کاملاً مشهود است.
این درحالی است با درنظر گرفتن زمان آغاز شدن فرآیند واکسیناسیون کودکان از ۵ سال به بالا در ایران و البته میزان مشارکت والدین در این زمینه، سطح ایمنی کودکان هنوز در حد قابل قبولی نیست و از آنجا که کمکم به آغاز تعطیلات نوروزی و افزایش دید و بازدیدها و دورهمیهای خانوادگی نزدیک میشویم کارشناسان براین باورند که آینده یا همان فرجام پیک ششم در دستان کوچک کودکان قرار گرفته است.
به گفته بسیاری از کارشناسان کودکان در پیک ششم ناقلان شیرینزبانی هستند که به هر دلیل سهم قابل توجه اثرگذاری آنها در شکست زنجیره انتقال نادیده گرفته شده و به همین دلیل درصورتی که توجه ویژه به موضوع رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی خانواده صورت نگیرد و البته موضوع واکسیناسیون در این گروه سنی در سطح قابل توجهی نباشد پایان فروردین ۱۴۰۱ احتمال پیک هفتم دور از انتظار نیست.
این گروه تاکید میکنند کودکان امکان رعایت پروتکلهای بهداشتی را به صورت صد در صدی ندارند و این والدین هستند که برای جلوگیری از بیمار شدن فرزندانشان باید نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی جدیت بسیار بیشتری داشته باشند و در این زمینه شرایطی فراهم کنند که دلبندانشان به ویروس منحوس آلوده نشوند چون با توجه به فرهنگ ما در ایام نوروز این کودکان کرونا را میان اعضای فامیل عیدی میبرند و افزایش نرخ ابتلای بیماری در خانوادهها ایجاد میشود.
کارشناسان بهداشت ودرمان همچنین معتقدند اگرچه سطح ایمنی بزرگسالان در ایران به واسطه واکسیناسیون گسترده اکنون بالاست و احتمالا خبری از تجارب اتفاقهای ناگوار پیک چهارم و پنجم نیست اما نباید فراموش کنیم که هرچه بتوانیم زنجیره انتقال را قطع کنیم زودتر میتوانیم از شر ویروس منحوس خلاص شده و دوباره به زندگی عادی بازگردیم و در غیر این صورت جهشهای متعدد ویروس میتواند زندگی را به کام تک تک ما تلخ کند.
فرزانه شمشیرگران، داروساز ضمن اشاره به اهمیت رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی خانوادهها در ایام نوروز اظهار داشت: در این دوره و با درنظر گرفتن افزایش دید و بازدیدهای نوروزی خانوادههای باید مراقب علائم احتمالی بیماری در کودکان باشند و با مشاهده این علائم نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی و اعمال قرنطینه تمامی اعضای خانواده و عدم ارتباط با سایر بستگان با جدیت برنامهریزی کنند.
شمشیرگران همچنین تاکید کرد: علائم امیکرون در اطفال عمدتاً شامل؛ تب،گرفتگی و آبریزش بینی و سرفه است که در این پیک به شکل خروسک(همان سرفههای سینه خشدار)، یا کروپ دیده میشود؛ از دیگر علائم میتوان به بیحالی، ضعف و بی اشتهایی و تهوع و استفراغ و همینطور گلودرد اشاره کرد، بنابراین والدین نباید نسبت به تغییر وضعیت سلامتی کودکان خود در شرایط فعلی بیتفاوت باشند و آن را به حساب سرماخوردگی یا شرایط تغییر فصل درنظر بگیرند.
در همین حال متخصصان بهداشت و درمان با اشاره به سهم ۱۰ درصدی کودکان در نرخ ابتلای کرونا در شرایط فعلی تاکید میکنند هرگونه عادی انگاری از سوی والدین نسبت به وضعیت سلامتی کودکان زمینهای است برای آغاز پیک هفتم کرونا بعد از تعطیلات نوروز و به همین دلیل بهترین راهکار رعایت پروتکلهای بهداشتی کامل در این ایام و دید و بازدیدهای نوروزی است تا مبادا به یکدیگر امیکرون عیدی بدهیم.
از سوی دیگر تفاوت آمارهای منتشر شده روزانه نشان میدهد تفاوت آمارهای بیست و یکمین روز از اسفند با روز پس از آن روند افزایشی زیرپوستی را نشان میدهد به این ترتیب که در بخش افزایش نرخ مبتلایان با رشد ۵۰ درصدی به رقمی معادل ۳۳۳۰ مورد رسید و در موارد بستری شاهد رشد ۱۲.۵ درصدی بودهایم تا ۶۱۰ مورد بستری در سراسر ایران ثبت شده باشد.
این درحالی است که در بخش موارد ورود به بخش مراقبتهای ویژه افزایش ۳۱ درصدی را میبینیم که احتمالاً در روزهای اینده مستقیم در نرخ موارد فوتی خودنمایی خواهد کرد.
کاشان/ فوت ۲ بیمار کرونایی
خوشبختانه با بهبود شرایط کاشان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد اما این موضوع نشان از آن دارد که ویروس کرونا در منطقه کاشان همچنان جولان میدهد و از پیک ششم کرونا نیز عبور کردیم.
مهدی دلاوری با بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته شش بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد پنج بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان بستری شده و یک بیمار نیز در بیمارستان سیدالشهداء بستری و در بیمارستان ثامن شهرستان آران و بیدگل بستری شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان بیمار با حداقل ۳۸ سال و حداکثر ۷۶ سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز بیمار با ۸۳ سال به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شده است.
دلاوری با بیان اینکه تاکنون ۳۷ بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد ۲۸ بیمار در شهرستان کاشان و ۹ بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران بیماری نیز به صورت موقت بستری نشدند.
وی از بستری ۱۴ بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه در دو مرکز درمانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته متاسفانه دو فوتی آقا ۶۹ و ۷۵ سال ناشی از کرونا شهرستان کاشان جان خود را از دست داده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به ۱۱ مورد میرسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد ۱۹۲ بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون شش هزار ۹۵۵ نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند.
وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.
همدان/ روند کاهشی نرخ ابتلا ادامه دارد
علیرضا توقیری، اظهار داشت: در روز گذشته ۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان فوت شدند.
وی تصریح کرد: از ابتدای شروع اپیدمی کرونا در استان تاکنون ۳ هزار و ۲۷۵ بیمار کرونایی بر اثر شدت بیماری فوت شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان از شناسایی ۵۶ جدید مبتلا به کرونا در بخش بستری و سرپایی خبر داد و گفت: در حال حاضر ۳۵۴ بیمار تنفسی مشکوک و مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند.
توقیری با اشاره به روند کاهشی مراجعه بیماران تنفسی به مراکز درمانی، تصریح کرد: دیروز یک هزار و ۳۶۰ بیمار با علائم تنفسی و مشکوک به کرونا به اورژانس بیمارستانهای استان مراجعه کردند.
وی با بیان اینکه از ابتدای شروع بیماری کرونا تاکنون، ۱۴۳ هزار و ۸۳ نفر در استان به ویروس کرونا مبتلا شدند اظهار داشت: در پیک ششم بیماری تعداد کودکان مبتلا افزایش یافته است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه تزریق واکسن کرونا در کاهش ابتلا و بستری بیماران مبتلا موثر است، عنوان کرد: مردم هرچه سریعتر برای تزریق واکسن مراجعه کنند.
توقیری گفت: از زمان آغاز عملیات واکسیناسیون تاکنون، ۳ میلیون و ۱۱۶ هزار و ۱۲۸ دز واکسن کرونا در استان تزریق شده است.
وی با تاکید بر اینکه مراکز واکسیناسیون در ایام تعطیلات نوروز هم فعال هستند، تصریح کرد: افرادی نوبت دز سوم آنها رسیده باید هرچه سریعتر اقدام کنند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان به وضعیت رنگبندی کرونا در استان اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر وضعیت شهرستانهای رزن و درگزین، قرمز، بهار در وضعیت زرد و مابقی شهرستانها در وضعیت نارنجی کرونایی هستند.
استان فارس/ سیرنزولی موارد بستری ادامه دارد
براساس آخرین رنگبندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت تغییر رنگ در شهرستانهای استان فارس از وضعیت پرخطر کاسته شده اما همچنان ۶ شهرستان سرچهان، خرمبید، اقلید، کوهچنار، ممسنی و خنج در وضعیت قرمز یا پرخطر قرار دارند.
در مقابل شهرستانهای بیضا، شیراز، کازرون، ارسنجان، فسا، جهرم، داراب، زرین دشت، لارستان و اوز در وضعیت نارنجی و دیگر شهرستانها در وضعیت زرد قرار دارند.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، دو میلیون و ۸۴ هزار و ۸۶۹ تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده ۶۱۵ هزار و ۵۳۳ بیمار مثبت شناسایی شده است.
از مجموع تستهای انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون، یک میلیون و ۷۱۹ هزار و ۷۵۳ تست تشخیصی مولکولی بوده که ۵۱۱ هزار و ۶۶۸ مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون ۳۶۵ هزار و ۱۱۶ مورد تست سریع انجام شده و ۱۰۳ هزار و ۸۶۵ بیمار مثبت شناسایی شده است.
با بستری ۷۸ بیمار جدید در ۲۴ ساعت گذشته، هم اکنون ۵۶۳ بیمار مثبت و مشکوک دارای علایم در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد ۱۰۹ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته ۶ هم استانی دیگر در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا کنون به هفت هزار و ۹۲۱ نفر رسید.
در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با احتساب سه دُز، به هفت میلیون و ۹۱۶ هزار و ۴۲۳ دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و ۳۸۵ هزار و ۸۴۴ دُز نوبت اول، سه میلیون و ۶۹ هزار و ۱۸۵ دُز نوبت دوم و یک میلیون و ۴۶۱ هزار و ۳۹۴ دُز نوبت سوم واکسن بوده است.
استان مرکزی/ ۵۹ مورد ابتلای جدید ثبت شد
سیدمحمد جمالیان، با اشاره به وضعیت کرونایی استان اظهار داشت: بر اساس آخرین نتایج آزمایشگاهی در مورد بیماری کروناویروس ۵۹ مورد جدید ابتلا در ۲۴ ساعت گذشته شناسایی شدهاند که به این ترتیب تعداد موارد مبتلا به کروناویروس از زمان شیوع این ویروس تاکنون به ۱۲۲ هزار و ۷۷۹ نفر رسیده است
وی افزود: در ۲۴ گذشته ۹ مورد جدید بستری از مبتلایان به کرونا در بیمارستانهای استان مرکزی گزارش شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: ۵۰ مورد از بیماران جدیدی که شناسایی شدهاند نیز به صورت سرپایی بوده که تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه میشوند.
جمالیان بیان کرد: متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته ۴ مورد فوتی در اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی گزارش شده است که با این حساب تعداد فوتیها در اثر این بیماری در استان به ۳ هزار و ۱۷۵ نفر میرسد.
استان کرمان/ ۲۲۱ مورد بستری جدید
بر اساس آخرین نقشه رنگبندی رسمی کشور که توسط وزارت بهداشت منتشر شد، در حال حاضر از ۲۳ شهرستان استان کرمان، ۱۵ شهرستان استان در وضعیت قرمز، پنج شهر در وضعیت نارنجی و سه شهر در وضعیت زرد قرار دارد.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ تا ظهر روز قبل اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان ۲۲۱ مورد است.
وی ادامه داد: از این تعداد ۱۴۵ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۱۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۳۰ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۱۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۲۰ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۴۴ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: با فوت ۴ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان، مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۵ هزار و ۵۲۹ مورد رسیده است.
صحبتی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان دو میلیون و ۳۰۶ هزار و ۳۷ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را دو میلیون و ۹ هزار و ۲۶۲ مورد و در نوبت سوم ۸۱۰ هزار و ۲۳۴ دوز تزریق شده است.
استان گیلان/ ۵ شهرستان همچنان در وضعیت قرمز
طبق آخرین اعلام سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حال حاضر ۳۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان گیلان بستری هستند و روند صعودی آمار بستریشدگان کرونایی در استان گیلان که از هفتههای گذشته نزولی شده همچنان ادامه دارد.
طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان ۶۲ بیمار کرونایی جدید در شبانهروز گذشته به آمار بستریشدگان کرونایی در بیمارستانهای استان گیلان افزوده شدهاند و حال ۷۲ نفر از بیماران وخیم بوده و در وضعیت مساعدی نیستند.
براساس آخرین اعلام رنگبندی کرونایی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حال حاضر دو شهرستان استان گیلان شامل رضوانشهر و لنگرود از وضعیت نارنجی خارج و زرد شدند.
شهرستان های صومعه سرا، بندرانزلی، لاهیجان، سیاهکل و رودبار در وضعیت قرمز و شهرستانهای آستارا، تالش، ماسال، فومن، شفت، رشت، خمام، آستانه اشرفیه، املش و رودسر نیز نارنجی هستند.
با توجه به اهمیت واکسیناسیون کرونا در کاهش شدت این بیماری اکنون واکسنهای سینوفارم، برکت،ش آسترازنکا، اسپایکوژن، پاستوکووک، رازی کووپلاس، فخرا و اسپوتنیک در ۴۷۱ مرکز در سطح استان و ۲۲۵ مرکز در رشت تزریق میشود.
استان ایلام/بدون فوتی و ۳۹ ابتلای جدید
جاسم محمدی با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۷۸هزار و ۲۲۹نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شدهاند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۳۹مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه درحالحاضر ۴۲بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ساعت اخیر ۱۳بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبودیافتهها ۷۶هزار و ۶۵نفر بوده است.
محمدی گفت: در ۲۴ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان گزارش نشده و مجموع فوتشدگان ناشی از کرونا تاکنون یکهزار و ۲۲۱نفر بوده است.
استان بوشهر/ کاهش ۷۰ درصدی موارد بستری در مراکز درمانی
حسن ملکیزاده با اشاره به آخرین وضعیت رنگبندی کرونایی استان اظهار داشت: خوشبختانه ۲ شهرستان دشتستان و کنگان در وضعیت آبی و کم خطر، ۶ شهرستان بوشهر، دیلم، تنگستان، دیر، عسلویه و جم در وضعیت زرد و خطرناک کرونایی قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه تنها ۲ شهرستان گناوه و دشتی در وضعیت نارنجی و پرخطر کرونایی قرار دارند تصریح کرد: وضعیت رنگبندی نباید سبب سادهانگاری در برابر شیوهنامه بهداشتی شود چراکه هرگونه بی توجهی به اصول بهداشتی سبب اوج مجدد بیماری کرونا میشود.
وی بر رعایت شیوه نامههای بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، حضور نیافتن در تجمعها، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و شستشوی دستها تأکید کرد و از مردم درخواست کرد با توجه به نزدیک شدن به عید نوروز و ورود مسافران دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کند تا در روزهای پایانی سال گرفتار پیک جدید بیماری کرونا نشویم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از کاهش ۷۰ درصدی بستریهای بخش کرونایی بیمارستانهای استان خبر داد و گفت: بیماران بستری در این بخش از ۲۴۲ نفر در هفته نخست اسفند اکنون به ۹۰ نفر رسیده است.
ملکیزاده با بیان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته ۳۶ بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدهاند خاطر نشان کرد: اکنون ۱۷ بیمار کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که ۷ نفر از آنان در وضعیت حاد این بیماری قرار دارد.
وی از ثبت ۴ مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا شامل ۴ آقا با ۹۸ ، ۷۵ ، ۳۵ و ۵۴ سال سن خبر داد و بیان کرد: تاکنون ۲ هزار و ۱۳۶ نفر از ابتدای شیوع کرونا در استان بوشهر به علت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: خوشبختانه در شبانهروز گذشته ۲۹ بیمار بخشهای کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند که از این تعداد، ابتلای ۱۰ مورد به کرونا مثبت، قطعی بوده است.
استان اصفهان/ ۲۵۳ مورد ابتلای جدید ثبت شد
پژمان عقدک در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته ۲۵۳ مورد مثبت ابتلای قطعی گزارش شده است.
وی افزود: در همین بازه زمانی ۱۳۳۹ تست کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گرفته شده که از این میزان ۲۵۳ مورد مثبت اعلام شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۶۰۴ بیمار کرونایی بستری هستند، گفت: در شبانهروز گذشته۱۰۳ بیمار به بیماران بستری اضافه شدند و ۱۳۵ بیمار هم ترخیص شدند.
عقدک تصریح کرد: ۱۱۷ نفر هم در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و حال وخیمتری نسبت به بقیه بستریها دارند.
وی ادامه داد:۶ مورد فوتی کرونا در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده که ۵ مورد قطعی و یک مورد مشکوک به کرونا بودند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به مجموع بیماران کرونایی بستری شده از ابتدا تا کنون، اظهار داشت: ۲۰۰ هزار و ۹۸۹ بیمار در اثر ابتلا به ویروس منحوس کرونا بستری شدند که از این تعداد ۱۳۵ هزار و ۵۳۴ نفر بهبود و ۶ هزار و ۵۵۰ نفر فوت کردند.